Ingrediente (12 brioșe):

– 2 ouă

– 125ml. lapte 3,5% grăsime

– 100g. iaurt

– 50g. unt

– 150g. kaki

– 10g. scorțișoară

– 20g. carob

– 5g. bicarbonat

– 150g. făină + o lingură


Mod de preparare:

Se mixează ouăle cu untul. Se încorporează iaurtul și laptele. Separat se amestecă făina cu bicarbonatul, carobul și scorțișoara. Se încorporează ingredientele uscate. Se taie kaki cubulete și se adaugă o lingură de făină deasupra. Se amestecă ușor și apoi se pun fructele în compoziție. Se pune compoziția în forme de brioșe și se dau formele la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 25 de minute sau până trec testul scobitorii. Se lasă la răcit în forme și apoi se servesc.

Gustul este asemănător cu cel al ciocolatei negre. Brioșele nu sunt dulci, ci aromate.


Comentarii Facebook