Ingrediente (8 brioșe):

– un ou

– 200g. iaurt 3,5% grăsime

– 50g. smântână 25% grăsime

– 25g. unt

– 75g. stafide

– 50g. făină de quinoa

– 25g. făină albă de grâu

– 2g. bicarbonat


Mod de preparare:

Se lasă stafidele la hidratat în apă călduță pentru 2 ore (până se înmoaie bine) și apoi se aruncă surplusul de apă.

Se pun într-un bol stafidele, oul, untul la temperatura camerei și smântâna. Se pasează compoziția cu un blender și apoi se încorporează iaurtul și amestecul de făină cu bicarbonat cernut.

Se pune compoziția în forme de silicon și se dau brioșele la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 30 de minute (până trec testul scobitorii). Nu se deschide cuptorul în primele 15 minute.

Făina de quinoa dă o ușoară aromă de nucă brioșelor.


Comentarii Facebook