Ingrediente (12 bucăți):

– 250g. file de somon

– 2 ouă

– 200g. iaurt 3,5% grăsime

– 50ml. ulei de măsline

– 100g. miez de nucă

– 4 căței de usturoi

– 125g. făină

– 5g. bicarbonat

– 2 foi de dafin, sare, piper, boia dulce


Mod de preparare:

Se pune miezul de nucă la hidratat în apă pentru 4-5 ore (eu l-am lăsat peste noapte). Se scurge surplusul de apă și se macină.

Se pune fileul de somon într-un vas cu apă rece pe foc. Se adaugă 2 foi de dafin, puțină sare, piper și boia și se fierbe pe foc mic pentru aproximativ 15-20 de minute până somonul este gata. Se taie peștele cubulețe de mărimea dorită.

Se bat cele două ouă cu un tel. Se adaugă iaurtul, uleiul de măsline și usturoiul pisat. Se încorporează făina amestecată cu bicarbonatul, apoi peștele și miezul de nucă.

Se pune compoziția în forme de silicon pentru brioșe (dacă se folosesc forme de hârtie se ung înainte de a pune umplutura cu ulei de măsline).

Se dau brioșele la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 25-30 de minute (se testează cu o scobitoare). Se lasă la răcit în forme și se servesc.

Se pot înjumătăți cantitățile.


Comentarii Facebook