Ingrediente:
– 2 buchete broccoli – 1 kg. (aproximativ 750g. buchețele)
– 5 ouă
– 125g. cașcaval
– sare, piper
– 175g. pesmet
Mod de preparare:
Se taie broccoli buchețele și se spală bine. Se pune apă la fiert într-un vas cu puțină sare. Când apa dă în clocot se adaugă buchețelele de broccoli și se lasă la fiert timp de 10 minute. Se scurge surplusul de apă și se lasă la răcit.
Se dă cașcavalul pe răzătoarea mică. Se bat cele 5 ouă cu un tel. Se adaugă cașcavalul, puțină sare și piper. Se pune pesmet într-un vas. Se trec buchețelele de broccoli prin amestecul cu ou și cașcaval, apoi prin p-esmet și se așează în tavă pe hârtie de copt.
Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 30 de minute (se întorc buchețelele după 15 minute până se rumenesc pe toate părțile). Se lasă puțin la rpcit și se servește broccoli simplu sau cu diverse sosuri.