Ingrediente (3 budinci):

– 5 albușuri

– 2 banane mari (250g. curățate)

– 50g. fulgi de cocos

– o linguriță ulei de cocos

– 75g. făină albă de grâu

– vanilie


Mod de preparare:

Se bat albușurile spumă atre ca pentru bezele. Separat se amestecă bananele pisate cu fulgii și uleiul de cocos. Se adaugă acest amestec pentru albușurile bătute spumă tare și se încorporează ușor cu mișcări de jos în sus. Se adaugă o linguriță extract de vanilie și făina cernută.

Se încorporează ingredientele și se pune compoziția în vase ceramice tapetate cu ulei de cocos înainte (am folosit trei vase ceramice termorezistente cu diametrul de 10 cm.). Se dau budincile la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 30 de minute până se rumenesc frumos (nu se deschide cuptorul în primele 15 minute). Se lasă la răcit în forme și se servesc.


Comentarii Facebook