Ingrediente:

– 200g. bulgur

– 250g. fulgi de cocos

– 400ml. lapte 3,5% grăsime

– 5 ouă

– 250g. mure

– 75g. sirop de arțar

– 50 ml. ulei de cocos

– vanilie

– unt pentru tapetat tava


Mod de preparare:

Se lasă bulgurul la hidratat în apă pentru o oră. Se clătește bine și se fierbe în lapte (este gata în aproximativ 20 de minute). Se bat cele 5 ouă cu un tel. Se încorporează siropul de arțar, bulgurul fiert, uleiul (la temperatura camerei) și fulgii de cocos. Se adaugă o linguriță extract de vanilie și se amestecă bine compoziția.

Se tapetează o tavă dreptunghiulară cu hârtie de copt și unt (sau ulei de cocos). Eu am folosit o tavă dreptunghiulară cu dimensiunile 28cm.x18cm. Se pune compoziția și se așează deasupra murele.

Se dă budinca la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 30 de minute (până se rumenește ușor). Se lasă la răcit, se porționează și se servește.


Comentarii Facebook