Ingrediente (2 bucăți):

– 150g. carne de vită

– un ardei galben

– 50g. cous-cous

– o ceapă

– un ou

– 100ml. lapte 3,5% grăsime

– o linguriță ulei de măsline

– boia dulce, pătrunjel

– puțin unt pentru tapetat vasele


Mod de preparare:

Se toacă carnea de vită (pentru cantități mici eu folosesc tocătorul electric – tăi înainte carnea cubulețe mici). Se toacă ceapa mărunt și se pun într-o tigaie ceapa și carnea tocată (fără adaos de ulei sau apă). Se frig ușor amestecând cu o spatulă și se lasă amestecul la răcit.

Se acoperă cous-cous-ul cu 100ml. apă fierbinte (se lasă vasul acoperit pentru 5-10 minute până cous-cous-ul este bine umflat). Se bate oul ușor cu o furculiță. Se amestecă cu laptele, cous-cous-ul, amestecul cu carne și ceapă și ardeiul tăiat cubulețe. Se adaugă uleiul de măsline, puțină boia dulce și pătrunjel.

Se tapetează 2 vase termorezistente cu unt (am folosit două vase ceramice cu diametrul de 10cm.). Se pune compoziția și se dau budincile la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru aproximativ 35 de minute (până se rumenesc ușor deasupra). Se lasă la răcit și se servesc simple, cu sos de roșii sau smântână.


Comentarii Facebook