Ingrediente:

– 200g. cous-cous

– 3 banane (300g. curățate)

– 125g. stafide

– 400ml. lapte

– 2 ouă

– 50g. unt

– vanilie, scorțișoară


Mod de preparare:

Se lasă stafidele la hidratat în apă călduță pentru aproximativ o oră. Se scurge apoi surplusul de apă. Se curăță bananele și se pasează cu furculița. Se pune laptele fierbinte peste cous-cous și se lasă vasul acoperit 5-10 minute până când acesta este bine umflat. Se ridică capacul și apoi se încorporează untul.

Se bat cele două ouă cu un tel. Se adaugă bananele pisate, stafidele și compoziția cu cous-cous și unt. Se presară scorțișoară și se adaugă o linguriță extract de vanilie. Se amestecă bine compoziția și se pune într-un vas termorezistent tapetat cu unt (vasul folosit are dimensiunile 20cm.x30cm.). Se nivelează și se dă budinca la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 40 de minute. Se lasă la răcit în vas și apoi se porționează.


Comentarii Facebook