Ingrediente:
– 1/2 cartof dulce (200g.)
– un ardei capia
– 100g. mozzarella
– un ou
– o linguriță ulei de măsline
– mărar
Mod de preparare:
Se spală cartoful dulce și ardeiul și se pun la copt. Când sunt gata se lasă la răcit, se curăță și se taie cubulețe.
Se taie mozzarella cuburi. Se bate oul cu furculița, se adaugă legumele, mozzarella, uleiul de măsline și puțin mărar. Se tapetează două forme ceramice cu unt și pesmet (eu am folosit două vase cu diametrul de 10 cm. – dacă folosiți formă de silicon se pune compoziția ca atare, fără a tapeta forma înainte).
Se pune compoziția în forme și se dă budinca la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru aproximativ 30 de minute (pentru forme mai mici sunt suficiente 25 de minute – până budinca se rumenește ușor și este bine legată).
Se lasă la răcit în forme și apoi se servește. Noi am servit cu iaurt.