Ingrediente (5 budinci):

– 200g. pâine

– 400ml. lapte 3,5% grăsime

– 2 roșii (350g.)

– 150g. Emmental

– 4 ouă

– 2 linguri ulei de măsline

– 1 lingură semințe de in

– 2 căței de usturoi

– sare, piper

– unt pentru tapetat vasele


Mod de preparare:

Se taie pâinea cubulețe. Se amestecă laptele cu pâinea și se lasă 10 minute deoparte până când pâinea este bine înmuiată.

Se bat cele patru ouă cu un tel. Se amestecă ouăle cu roșiile tăiate cuburi și Emmentalul dat pe răzătoarea mică. Se adaugă amestecul cu ouă, brânză și roșii peste cel cu pâine și lapte. Se adaugă semințele de in, uleiul de măsline, sare, piper și cățeii de usturoi dați pe răzătoarea mică.

Se tapetează 5 vase termorezistente mici cu unt (am folosit vase ceramice cu diametrul de 10cm.). Se pune compoziția și se dau budincile la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 35 de minute (până se rumenește frumos deasupra).

Se lasă la răcit puțin și apoi se servesc. Textura budincilor este moale (se servește cu lingura).


Comentarii Facebook