Ingrediente:
– 70g. quinoa
– 70g. dovleac plăcintar copt
– 70g. caș de capră
– 70g. cașcaval
– 10g. unt
– 20g. smântână
– pătrunjel
– un cățel de usturoi
Mod de preparare:
Se lasă la înmuiat quinoa în apă cu zeamă de lămâie cu o seară înainte. A doua zi se clătește bine și se pune la fiert (cam 20 de minute). Se pasează cu furculița dovleacul copt, se adaugă brânza rasă, cașcavalul ras, smântâna, pătrunjelul, usturoiul tocat mărunt și untul. După ce a fiert quinoa se scurge surplusul de apă și se adaugă quinoa peste celelalte ingrediente. Se amestecă ingredientele și se pune compoziția în forme de brioșe. Se pune budinca la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) timp de 15 minute. După 15 minute se pune diferența de cașcaval ras deasupra și se mai lasă la copt 10-15 minute până se omogenizează. Se servește simplu sau cu iaurt. Din această compoziție au ieșit 5 forme de brioșe ca în imagine.