Ingrediente:

– 500g. paste scurte

– 400g. brânză de vaci

– 400g. dovleac plăcintar copt

– 4 ouă

– 200g. zahăr

– 75g. unt

– scorțișoară


Mod de preparare:

Se mixează cele patru ouă cu zahărul. Se adaugă piureul de dovleac copt, brânza și o linguriță rasă de pudră de scorțișoară și se amestecă bine.

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se scurge surplusul de apă și se amestecă cu untul moale la temperatura camerei. Se încorporează compoziția cu brânză și dovleac și se pune amestecul într-un vas termorezistent tapetat cu unt (am folosit un vas ceramic mai înalt rotund cu diametrul de 22cm.).

Se dă budinca la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 50 de minute (până se rumenește frumos deasupra). Se lasă la răcit în vas, se porționează și se servește.


Comentarii Facebook