Ingrediente:

– 2 piersici

– 1 măr verde

– 75ml. ulei

– 225ml. lapte 3,5% grăsime

– 3 ouă

– 5 linguri ștevia (10g.)

– 325g. făină

– 10g. praf de copt

– vanilie


Mod de preparare:

Se curăță piersicile de sâmburi și se taie cubulețe. Se curăță mărul de cotor și coajă și se taie cuburi. Se amestecă cuburile de fructe cu o lingură de făină (pentru a fi uniform distribuite ulterior fructele în chec).

Se bat cele trei ouă cu un tel. Se adaugă pudra de ștevia, uleiul și laptele. Se încorporează apoi făina amestecată cu praful de copt și o linguriță extract de vanilie. Se adaugă cubulețele de fructe, se amestecă și se pune compoziția într-o tavă pentru chec tapetată cu hârtie de copt.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 40 de minute (până trece testul scobitorii și se rumenește frumos; nu se deschide cuptorul în primele 20 de minute).


Comentarii Facebook