Ingrediente (pentru 10 bucăți de 140g.):

– 500ml apă călduță

– 800g. făină albă de grâu

– 50ml. ulei de măsline

– 14g. drojdie uscată sau 50g. drojdie proaspătă

– puțină sare, o lingură zahăr

– semințe (am folosit câte o lingură semințe de in, susan și mac)


Mod de preparare:

Se pune apa călduță într-un bol. Se adaugă zahărul, drojdia și aproximativ 150g. făină. Se încorporează ingredientele și se lasă 10 minute până se formează mici bule deasupra. Se adaugă sare și se încorporează diferența de făină. Se frământă aluatul și se adaugă puțin ulei de măsline până se desprinde aluatul ușor de pe mâini.

Se lasă la crescut pentru aproximativ o oră. Se formează bile de aluat și se aplatizează ușor. Se așează în tavă pe hârtie de copt. Se ung chiflele cu ulei de măsline și se presară amestecul de semințe. Se lasă la crescut 15-20 de minute, apoi se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru aproximativ 20 de minute (sau până se rumenesc ușor).


Comentarii Facebook