Ingrediente (8 bucăți):

– 100g. brânză de vaci

– 100g. conopidă

– o ceapă roșie mică

– un gălbenuș

– mărar

– 2 linguri pesmet

– o lingură ulei de măsline

 


Mod de preparare:

Se pune apă la fiert într-un vas. Se adaugă buchețelele de conopidă și se lasă la fiert pentru aproximativ 15 minute. Se scurge surplusul de apă și se pasează conopida.

Se amestecă un gălbenuș cu brânza de vaci, conopida, ceapa tocată mărunt, puțin ulei de măsline și mărar. Se adaugă pesmet până se obține o consistență cremoasă și bine legată. Se trec mâinile sub jet de apă și se formează chifteluțele. Se pun în tavă pe hârtie de copt și se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 25 de minute (până se rumenesc ușor dedesubt), apoi se întorc și se mai lasă 10 minute. Se lasă la răcit în tavă și se servesc.

 


Comentarii Facebook