Ingrediente:

– 500g. sfeclă roşie coaptă și curățată

– 150g. brânză de burduf

– 100g. cous-cous

– un ou

– 3 căței de usturoi

– 5 linguri pesmet

– o linguriță ulei de măsline


Mod de preparare:

Se spală sfecla roșie și se pune la copt întreagă la foc mediu (180 de grade). Când intră ușor furculița în ea, se scoate tava din cuptor, se lasă sfecla la răcit, se curăță și se pasează.

Se pun 200ml. apă la fiert. Când aceasta este fierbinte, se pune peste cous-cous, se acoperă vasul și se lasă 10 minute deoparte până când cous-cous-ul este bine umflat.

Se amestecă sfecla pasată cu un ou, cous-cous-ul, usturoiul tocat mărunt, o linguriță ulei de măsline și brânza de burduf. Se adaugă sare după gust (dacă este cazul, eu am considerat că nu mai era nevoie) și se adaugă pesmet etapizat până când compoziția este bine legată și ușor de modelat.

Se trec mâinile periodic sub jet de apă și se modelează chifteluțele. Se așează în tavă pe hârtie de copt și se dă tava la cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute la 180 de grade până se rumenesc ușor. Se întorc chifteluțele și se mai lasă la copt 10 minute.


Comentarii Facebook