Ingrediente:

– 300g. spanac bine scurs

– 125g. cașcaval

– un ou

– o ceapă

– 4 căței de usturoi

– 2 linguri ulei de măsline

– 2 linguri pesmet

– sare, mărar


Mod de preparare:

Pentru această rețetă am folosit 900g. spanac congelat. L-am scos din congelator și l-am lăsat la frigider până a doua zi, apoi am scurs bine surplusul de lichid. Dacă se folosește spanac proaspăt se opărește pentru 2 minute și se pasează.

Se dă cașcavalul pe răzătoarea mică și se amestecă cu oul și spanacul. Se adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt, un praf de sare și puțin mărar. Se adaugă apoi uleiul de măsline și pesmetul (compoziția finală este bine legată și ușor de modelat).

Se trec măinile sub jet de apă din când în când și se modelează chifteluțele. Se pun în tavă pe hârtie de copt și se dau la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 15 minute. Se scoate tava din cuptor, se întorc cu o spatulă și se mai lasă la copt pentru 10 minute.

Se servesc chifteluțele atât simple, cât și cu diverse sosuri.


Comentarii Facebook