Ingrediente:

– o găină

– 2 cepe

– 2 morcovi

– 1/2 rădăcină de țelină

– 1 ardei capia

– 250g. fasole galbenă

 

– 4 cartofi (aprox. 400g.)

– 250g. roșii pasate

– 250ml. borș

– tăiței de casă (rețeta pentru tăiței o găsiți aici)

– sare, boia dulce, verdeață


Mod de preparare:

Se tranșează găina și se pune la fiert în apă rece (am folosit 5 litri de apă). Se curăță bine de spumă și se lasă vasul pe foc până carnea este bine fiartă (carnea a fiert în aproximativ 90 de minute – se mărește sau se micșorează timpul de fierbere în funcție de cum este nevoie).

Se curăță legumele – ceapa se toacă mărunt, rădăcinoasele și ardeiul cubulețe, cartofii cuburi mai mărișoare iar fasolea galbenă bastonașe de aproximativ 3-4 cm. lungime. Se adaugă rădăcinoasele și ceapa în vas și se completează cu apă dacă este nevoie. După 20 de minute de fierbere se adaugă ardeiul, cartofii și fasolea galbenă. Se presară sare după gust, boia dulce și se adaugă roșiile pasate, iar apoi se lasă la fiert până când legumele sunt bine fierte.

Se adaugă o mână de tăiței de casă, borșul și se lasă la fiert pentru 5-10 minute (raportat la cât de subțiri sunt tăițeii). Se presară verdeață și se servește.


Comentarii Facebook