Ingrediente:

– 3 ouă

– 350g. făină

– 800 ml. zer

– 2 linguri ulei


Mod de preparare:

Se bat cele 3 ouă cu un tel. Se încorporează o cană de zer și apoi una de făină. Se procedează similar alternând făina cu zerul până când se obține o compoziție cremoasă ușor fluidă. Se adaugă uleiul și se amestecă.

Se pune o tigaie antiaderentă pe foc. Se lasă până se încinge și se unge cu un șervețel cu ulei. Se toarnă din compoziție cu un polonic. Se întoarce clătita și se lasă până este bine făcută. Se procedează similar până se termină compoziția.

Dacă compoziția are tendința de a se prinde de tigaie, se unge tigaia cu ulei înainte de prepararea clătitei următoare (cum este menționat mai sus).

Se pot umple clătitele cu diverse legume, sosuri, carne sau brânză sărată. Merg servite foarte bine și cu umpluturi dulci.


Comentarii Facebook