Ingrediente (16 bucăți):

– 100g. unt

– 125g. iaurt

– 275g. făină

– 5g. bicarbonat

– 150-200g. magiun de prune

 


Mod de preparare:

Se amestecă untul moale, la temperatura camerei cu iaurtul și bicarbonatul. Se adaugă treptat făina până se formează o cocă omogenă. Se pudrează blatul de lucru cu făină și se întinde foaia de aluat.

Se pune o farfurie pe aluat și se taie cu un cuțit surplusul de pe margini. Se ia farfuria și se taie aluatul în 6 ca în imagini. Se pune câte o linguriță de magiun la baza fiecărei bucăți și se rulează. Se așează cornurile în tavă pe hârtie de copt cu vârful dedesubt, să nu se desfacă ulterior. Se repetă procedeul până se termină compoziția.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 15-20 de minute până se rumenesc ușor. Se lasă la răcit în tavă și se servesc.


Comentarii Facebook