Ingrediente:
– 1 kg. ardei iuți
– 1 kg. gogoșari
– 750 ml. oțet de 9%
– 750 g. zahăr
Mod de preparare:
Se spală bine ardeii și gogoșarii. Se curăță gogoșarii și se taie cubulețe. Se curăță ardeii iuți de nervuri și sâmburi (recomand folosirea unor mănuși chirurgicale) și se taie cubulețe.
Se pune oțetul la fiert cu zahărul. Când zahărul este topit se adaugă ardeii și gogoșarii. Se lasă vasul pe foc până scade la jumătate și apoi se pasează dulceața.
Se spală bine borcanele și se sterilizează la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Se pune dulceața și se înfiletează capacele bine șterse cu un prosop. Se așează borcanele cu fundul în sus pentru aproximativ 15 minute și se lasă la răcit treptat, apoi se transferă în cămară.
Dulceața poate fi folosită la diverse fripturi sau garnituri de legume. Când se începe un borcan se păstrează la frigider.
Din aceste cantități am obținut 3 borcane și jumătate de 370g.