Ingrediente:

– 3 kg. gogonele

– 1,5 kg. zahăr

– o linguriță praf de scorțișoară


Mod de preparare:

Se spală bine gogonele și se taie cubulețe (se îndepărtează miezul tare dacă este cazul).

Se alternează într-un vas straturi de cubulețe de gogonele cu zahăr și se lasă separat timp de o oră până începe să se formeze siropul.

Se pune vasul pe foc mic amestecând constant. Trebuie avut grijă și supravegheat, se va forma spuma și trebuie amestecat constant până începe să se înmoaie cubulețele și să se lege dulceața. Se adaugă pudra de scorțișoară și se fierbe până la consistența dorită (eu am fiert până când a scăzut o treime din cantitatea inițială). Se poate testa consistența luând puțină dulceață pe o farfurie. După răcire se urmărește dacă e consistența dorită.

Se spală bine borcanele și se pun într-o tavă. Se dau la cuptorul preîncălzit la 150 de grade pentru aproximativ 20 de minute. După sterilizare se lasă la răcit borcanele și se pune dulceața fierbinte în ele. Se înfiletează cu capacele bine spalate și șterse cu un prosop și se întorc borcanele cu fundul în sus pentru 10 minute.

Se așează normal borcanele, se lasă la răcit până a doua zi (preferabil borcanele acoperite cu o pătură să se răcească treptat) și se transferă în cămară.

Din cantitatea precizată am obținut 7 borcane de 375g.


Comentarii Facebook