Ingrediente:

– 2 felii ceafă de porc (300g.)

– 150g. roșii pasate

– 2 linguri ulei de măsline

– 2 căței de usturoi

– boia dulce, piper, puțin ghimbir măcinat

– o foaie de dafin


Mod de preparare:

Se amestecă sosul de roșii cu uleiul de măsline, usturoiul curățat și pisat și condimentele. Se freacă cu mâinile bucățile de carne și se așează într-un vas. Se așează deasupra foaia de dafin, se acoperă vasul și se dă la frigider până a doua zi.

Se transferă ceafa de porc într-un vas termorezistent mic. Se toarnă lichidul rămas peste carne și jumătate de cană apă. Se acoperă vasul și se dă la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ o oră. Se mai lasă vasul neacoperit pentru o oră la cuptor până este gata carnea și sosul scade (se probează cu o furculiță să fie ceafa bine făcută).

Se pot modifica condimentele după preferințe.


Comentarii Facebook