Ingrediente:

– 500g. fudulii de curcan

– 2 cepe

– 6 căței de usturoi

– 200g. roșii pasate

– 2 foi de dafin

– sare, boia dulce, mentă

– puțină zeamă de lămâie

– pentru piure:

  • 1kg. cartofi
  • 100ml. lapte
  • 50g. unt
  • o legătură mărar
  • sare

Mod de preparare:

Se curăță fuduliile de pieliță. Se clătesc și se pun la fiert în apă cu puțină sare. Se lasă pe foc până dau 2-3 clocote și apoi se scurge surplusul de apă.

Se curăță ceapa și usturoiul și se toacă mărunt. Se pun într-o tigaie cu roșiile pasate și 100ml. apă. Se lasă pe foc până se înmoaie bine ceapa și usturoiul și scade ușor sosul. Se adaugă fuduliile și mirodeniile și se mai lasă tigaia pe foc mic aproximativ 5 minute (până sunt gata fuduliile, se testează cu o furculiță). Când este gata se oprește focul și se stropește cu puțină zeamă de lămâie.

– pentru piure: Se curăță cartofii, se taie cuburi și se pun la fiert în apă cu puțină sare. Când aceștia sunt fierți (se testează cu o furculiță, când aceasta intră ușor sunt gata) se scurge surplusul de apă, se adaugă untul, laptele și se pasează. Se încorporează mărarul tocat mărunt (sare după gust, dacă mai este nevoie) și se servește piureul ca garnitură pentru fudulii.


Comentarii Facebook