Începutul acestei primăveri sperăm să vă aducă cât mai multe momente unice alături de cei mici. Astfel, Anca vine în întampinarea noastră cu un proiect de suflet din minunata lume a cărților.

Facem cunoștință cu Anca?

Sunt Anca, o mamă iubitoare de cărţi şi de lectură care, de când a apărut prima fetiţă din familia noastră, adică acum aproape 8 ani, am încercat să ii insuflu şi ei plăcerea de a-şi petrece timpul în compania cărţilor.

Cum a apărut ideea proiectului?

La început, căutam cărţi pentru bebeluşi, cărţi senzoriale, pliante cartonate şi cărticele cu versuri pentru copii. Le găseam în diferite locuri (librării, supermarket-uri, magazine online), dar aceste căutari erau din ce în ce mai consumatoare de timp. Mi-ar fi plăcut să le găsesc într-un loc la care sa am acces mereu, fără să fie nevoie să mă deplasez şi să sacrific din timpul petrecut cu familia. Mă gândeam că sigur mai sunt şi alţi părinţi care îşi doresc acest lucru, asa că am început să creionez proiectul librăriei online. A fost repede finalizat, ştiam bine ce vreau  

Am selectat cu mare atenţie furnizorii, găsiţi pe rafturile librăriei numai produse de calitate, educative, utile pentru întreaga familie, pentru cei mici, dar şi pentru cei mari.

Anca ne recomandă:

Bebeluşii şi copiii mici învaţă în permanenţă. Fiţi alături de ei citindu-le şi jucându-vă cu ei – nici nu vă imaginaţi câte beneficii au aceste momente pentru ei!
Sunt
în librarie multe cărţi adresate segmentului de vârstă 0-3 ani: cărţi cu o singură imagine sau cu un singur cuvânt pe pagină, cărţi cartonate, format mic, cărţi cu sunete, cărţi-jucarie, cărţi cu poveşti, materiale Montessori, jocuri şi jucării educative, din lemn. Toate sunt minunate, amuzante, educative şi vă vor oferi ocazia să petreceţi timp de calitate alături de cei mici.
Recomandare: Minunatele cărţi ale lui Eric Carle – integral cartonate, cu imagini mari, format mic, colţuri rotunjite.

Grupa de vârstă 3-6 ani cuprinde copilul mic, de-abia ieşit din etapa de bebeluş, copilul de grădiniţă şi şcolarul la început de drum. Este o grupă de vârstă largă, fapt care se reflectă în varietatea de cărţi din aceasta categorie disponibile în librărie.
Copiii de aceast
ă vârstă explorează intens tactil şi vizual, dar majoritatea deja pot să aibă grijă de o carte cu ilustraţii pentru că au „gustat-o”, la propriu, deja, în perioada anterioară şi s-au lămurit că nu e comestibilă. 😀 Propunerile pentru ei cuprind cărţi ilustrate cu poveşti scurte, dar şi cărţi cu poveşti impărţite pe capitole, cărţi despre emoţii, cărţi de activităţi, cărţi cu sunete, enciclopedii, cărţi de educaţie financiară, CD-uri, jocuri şi jucării educative, individuale sau de jucat in familie.
Recomandare: Prima carte de poveşti de educaţie financiară pentru copii din România 

Perioada cuprinsă intre 6 şi 9 ani este una de creştere explozivă atât din punct de vedere intelectual, cât şi fizic. Copiii îşi descoperă noi preferinţe, noi preocupări şi le aprofundează la tot pasul.
Acum se face saltul de la c
ărţile ilustrate la cele mai extinse, cu capitole; copiii care sunt prieteni cu lectura şi cărţile doresc să citească singuri, să aleagă singuri ceea ce citesc, încep să aprecieze timpul petrecut în compania unei cărţi, singuri. Acum ei devin cititori!
Avem
în librărie cărţi pentru micuţii de 6-7 ani care de abia descifrează tainele literelor şi silabisesc, dar şi pentru micii cititori de 8-9 ani care citesc cu aviditate o carte nouă şi amână alte activităţi pentru mai târziu, în favoarea lecturii; tot pentru ei avem şi cărţi de activităţi, enciclopedii şi jocuri educative sau de cooperare.
Recomandare
Personality game – boardgame de familie de explorare a emoţiilor

Copiii de la 9 la 12 ani sunt cititori independenţi interesaţi de foarte multe subiecte. Unii apreciază cărţile non-ficţiuneenciclopedii, cărţi de tipul “cum se face“, cărţi de ştiinţă, cărţi de cultură generală; pentru iubitorii de ficţiune, gama de cărţi cuprinde cărţi cu aventuri familiare lor, care au loc la şcoală, pană la legende, cărţi de activităţi complexe, jocuri provocatoare de cooperare sau de strategie.
Recomandare: 
albumele de benzi desenate

Pentru tinerii de peste 12 ani avem cărţi extrem de diverse, de la ficţiune până la cărţi de ştiinţă, de istorie, de aventuri reale, dar şi cărţi ilustrate cu informaţii detaliate pe diferite teme.
Recomandare:
Seria de enciclopedii „Află totul despre…”

Cu ce surprize ne mai întâmpină Anca?

De asemenea, o altă preocupare a mea de când am început „aventura mami-citeste.ro” este reprezentată de părinţi şi de cadrele didactice, le caut şi aduc noutăţi editoriale utile şi interesante: cărţi de pregătire pentru “meseria” de părinte (sarcină, naştere), cărţi de parenting şi de dezvoltare personală, cărţi de dezvoltare şi perfecţionare a carierei pedagogice, materiale pentru desfăşurarea activităţii de zi cu zi la grădiniţă sau la şcoală.

În articolul următor, vom descoperi noi cărţi fascinante!
Vă invit să o cunoașteți pe Anca și pe pagina de Facebook a librăriei sau pe site www.mami-citeste.ro!

Comentarii Facebook