Ingrediente (15 bucăți):

– 150g. făină de in

– 350g. făină albă de grâu

– 350ml. apă călduță

– 7g. drojdie uscată sau 25g. drojdie proaspătă

– 75ml. ulei de măsline

– sare


Mod de preparare:

Se amestecă făina albă de grâu cu drojdia și se adaugă apa călduță. Se încorporează ușor și se adaugă făina de in treptat, puțină sare, iar la sfârșit uleiul de măsline. Se acoperă bolul cu un prosop de bucătărie și se lasă la dospit până își dublează volumul (aproximativ 45-60 de minute).

Se pune o tigaie la încins și se formează biluțe de aluat. Se întinde foaia de aluat cu sucitorul și se decupează cu ajutorul unei farfurii. Se pune lipia în tigaia fierbinte. Se lasă aproximativ un minut până face lipia mici bule și apoi se întoarce. Se transferă într-un vas și se repetă procedeul până este gata aluatul.

Eu păstrez lipiile într-un castron (se acoperă când lipiile sunt reci). Astfel se păstrează moi și elastice 2-3 zile.


Comentarii Facebook