Ingrediente:

– prune bine coapte și dulci (depinde ce cantitate doriți; eu de obicei fac porții de magiun din minim 5 kg. de fructe)


Mod de preparare:

Se spală prunele și se curăță de sâmburi. Se pun într-un vas generos cu fund dublu și se lasă pe foc mic până se înmoaie. Se transferă vasul în cuptor și se fierbe magiunul până scade la consistența dorită amestecând constant cam la 10-15 minute. Eu această porție de magiun am fiert-o 6 ore.

Se spală borcanele și se pun într-o tavă la cuptor. Se sterilizează pentru aproximativ 20 de minute la foc mediu. Se spală bine capacele și se șterg (în fiecare an folosesc capace noi).

Se pune magiunul fierbinte în borcane și se închid bine. Se așează borcanele într-o pătură și se lasă până se răcesc complet (până a doua zi), apoi se transferă în cămară.

Am folosit și prune mai deshidratate, dar foarte dulci – în acest caz la 5 kg. de fructe am adăugat la început o cană de apă pentru a se înmuia bine prunele.

Când se începe un borcan se păstrează la frigider.


Comentarii Facebook