Știu, pregătirea unui meniul prietenos pentru cel mic este o provocare. Dar totuși putem recurge la variante simple și gustoase.

Vă propun un aperitiv cu pastramă de pui, cașcaval de casă, ruladă cu spanac și brânză și chifteluțe cu carne de vită.

Noi suntem fani tarte; puteți testa cu încredere tarta cu ciuperci și cașcaval sau mini-tartele cu piept de pui, sos de roșii și fenicul.

Vestita salată de Boeuf se poate adapta pentru cei mici, iar salata de vinete în această variantă poate fi servită de toată familia.

Bun … totul este perfect până aici, dar ce facem cu prânzul? Ce spuneți de o supă de vită cu legume sau o supă cu perișoare din piept de curcan?

Sărmăluțele se pot face într-o variantă prietenoasă atât pentru cei mici, cât și pentru adulți. Vine din urmă și controversata friptură de porc. Nu doriți porc? Atunci puteți testa somonul poșat cu bulete de orez și semințe.

Pentru un pui voinic vom avea la îndemână biscuiții cu spanac și brânză de vaci, dar și biscuiții cu unt și vanilie sau turta dulce cu sirop de arțar.

Eu nu văd Crăciunul fără cozonaci, deci vă propun această variantă bebelușească – mini-cozonaci cu nucă, curmale și stafide.

Se poate servi și o gustare cremoasă cu miros de sărbătoare. Ați testat sufleul cu dovleac plăcintar și banană? Cu siguranță va fi pe placul celui mic.

Meniul va face cu ochiul și cârcotașilor care vor fi tentați să testeze din aceste bunătăți. O singură precizare … mizați pe echilibru și nu neglijați fructele în această perioadă.

Pentru cei mai mici de un an meniul trebuie pregătit fără sare, miere și zahăr (tot ce am precizat mai sus se poate adapta fără probleme). Încercați să evitați introducerea de alimente noi în perioada sărbătorilor.

Sărbatori fericite și să vă aducă moșul tot ce vă doriți! 🙂

Comentarii Facebook