Ingrediente:
(pentru 2 forme cu diametrul de 10cm.)
– 150g. ficat de pui
– 150g. piept de pui
– o ceapă verde
– puțin mărar și pătrunjel
– 2 linguri fulgi de drojdie inactivă (15g.)
– o lingură smântână (50g.)
– 50ml. lapte
Mod de preparare:
Se lasă ficatul în lapte pentru una-două ore, apoi se spală bine și se pune la fiert. Când se ridică spuma se schimbă apa și se lasă la fiert până este gata (aproximativ 25 de minute). Se procedează similar cu pieptul de pui (se pune la fiert, iar când se ridică spuma se schimbă apa și se lasă pe foc până este gata).
Se scurge surplusul de apă și se toacă carnea. Se toacă ceapa verde, mărarul și pătrunjelul. Se amestecă carnea, ceapa verde, mărarul și pătrunjelul cu fulgii de drojdie inactivă, smântâna și laptele.
Se tapetează două forme ceramice cu unt și pesmet și se pune compoziția. Se dau la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru 30-40 de minute. Se lasă la răcit în forme și apoi se servește.