Ingrediente (pentru 8 sticle de 750ml.):

– 7kg. pere


Mod de preparare:

Se spală perele, se curăță și se taie bucăți. Se pun într-un vas și se completează cu apă până se acoperă (eu am completat cu 3l. apă). Se lasă la fiert la foc mic până se înmoaie bine bucățile (aproximativ 50-60 de minute). Între timp se spală și se sterilizează sticlele la cuptor (eu le-am lăsat 20 de minute).
După ce s-au înmuiat bucățile de pară se ia cu polonicul o parte din compot (eu am luat cam 500 ml.) și se blenduiește compoziția. Se adaugă din compot în nectar până se ajunge la consistența dorită.
Se pune nectarul în sticlele sterilizate, se pun capacele și se pun sticlele într-un vas înalt tapetat cu ziare/hârtii/reviste – ce aveți la îndemână astfel încât să nu se atingă sticlele între ele. Se completează cu apă până la nivelul nectarului din sticle.
Se lasă pe foc mic timp de 30-40 de minute după ce ajunge la punctul de fierbere apa din vas.
Se lasă la răcit sticlele în vasul în care au fiert până a doua zi sau se scot și se înfășoară în o pătură, apoi a doua zi când sunt răcite se transferă în cămară.
Notă: dacă nectarul este încă fierbinte când se pune în sticle, este recomandat ca apa cu care vom umple vasul unde punem sticlele să fie aproximativ la aceeași temperatură (să nu se spargă). Dacă scade nivelul apei din vas se completează până la gâtul sticlelor tot cu apă caldă.

În poză sunt sticle sterilizate. Se agită înainte de consum.
Când se începe o sticlă, se păstrează la frigider și se bea în acea zi.


Comentarii Facebook