Ingrediente:

– 3 ouă

– 250 ml. lapte bătut 2% grăsime

– 75ml. ulei de floarea-soarelui

– 100g. zahăr

– 300g. făină

– 25g. cacao

– 150g. dulceață de vișine

– un praf de copt

– o esență de rom


Mod de preparare:

Se bat ouăle cu zahărul cu un tel. Se adaugă uleiul și laptele bătut. Se încorporează apoi etapizat făina, praful de copt și pudra de cacao. Se adaugă o esență de rom și dulceața. Se amestecă bine și se pune compoziția într-un vas rotund tapetat cu hârtie de copt (eu am folosit un vas ceramic termorezistent cu diametrul de 22cm.).

Se dă prăjitura la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 40 de minute (până trece testul scobitorii). Nu se deschide cuptorul în primele 20 de minute pentru a rămâne prăjitura aerată.

Când este gata se lasă la răcit, se porționează și se servește.

Dacă doriți, se poate înlocui cacao cu carob (pudră de roșcove) – trebuie păstrate gramajele.


Comentarii Facebook