Ingrediente:
– 4 ouă
– 100g. spanac
– 100ml. lapte
– 100g. brânză de capră frământată
– o lingură ulei de măsline
– sare, piper
Mod de preparare:
Se pune apă la fiert într-un vas cu puțină sare. Când aceasta fierbe se adaugă spanacul fiert, se lasă în vas 2 minute, apoi se scurge surplusul de apă și se toacă mărunt. Dacă folosiți spanac congelat acesta se dezgheață și se scurge surplusul de apă. Cantitatea de spanac precizată în rețetă este cea finală – opărit și tocat mărunt.
Se bat ouăle cu un tel. Se adaugă celelalte ingrediente și se potrivește de gust cu puțină sare și piper. Se pune compoziția într-un vas termorezistent tapetat cu unt și pesmet înainte. Eu am folosit un vas de silicon și am omis tapetarea. Se dă omleta la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 30-35 de minute până se rumenește frumos și compoziția este bine legată. Dacă se folosesc forme mai mici se micșorează timpul de coacere.
Brânza de capră frământată poate fi înlocuită cu caș, cașcaval sau telemea.
Se pot modifica cantitățile în funcție de preferințe (nu se adaugă sare pentru copiii sub un an).