Ingrediente:
– 125g. fulgi de ovăz
– 350ml. apă călduță
– 400g. făină albă de grâu
– 7g. drojdie uscată sau 25g. drojdie proaspătă
– sare
– 25ml. ulei de măsline
Mod de preparare:
Se amestecă drojdia cu apa călduță și 150g. făină. Se lasă 10-15 minute până se activează drojdia și apoi se adaugă fulgii. Se amestecă bine și se lasă la înmuiat aceștia timp de 15 minute. Se adaugă apoi sare și etapizat diferența de făină. Se stropește cu 2-3 linguri de ulei de măsline și se frământă până aluatul se desprinde ușor de pe mâini.
Se acoperă vasul cu un prosop și se lasă la dospit la loc călduț aproximativ o oră până își dublează volumul. Se transferă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă pâinea la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ o oră (până se rumenește frumos). Se lasă la răcit și se feliază.