Ingrediente:
– 150g. făină graham
– 350g. făină albă de grâu
– 350ml. apă călduță
– 7g. drojdie uscată sau 25g. drojdie proaspătă
– sare
– puțin ulei de măsline
Mod de preparare:
Se amestecă apa călduță cu drojdia și 100g. făină albă de grâu. Se lasă vasul deoparte pentru 10 minute până se activează drojdia (se formează mici bule deasupra). Se adaugă etapizat făina albă de grâu și cea graham. Se încorporează făina și se adaugă 2-3 linguri de ulei de măsline. Se frământă până se desprinde ușor aluatul de pe mâini. Se acoperă bolul cu un prosop și se lasă la loc călduț până își dublează volumul (aproximativ o oră).
Se transferă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă pâinea la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 40 de minute (până se rumenește frumos).