Ingrediente:

– 350g. făină neagră

– 150g. făină albă de grâu

– 350ml. apă călduță

– 7g. drojdie uscată sau 25g. drojdie proaspătă

– 2 linguri ulei de măsline

– puțină sare

 

– 2 linguri mac

– 2 linguri susan

– 2 linguri semințe de in

– o lingură semințe de chia

– o linguriță semințe de chimen negru


Mod de preparare:

Se amestecă apa călduță cu făina albă de grâu (150g.) și drojdia. Se lasă deoparte 10 minute până se formează mici bule deasupra. Se adaugă semințele (se pot măcina dacă doriți, eu le-am folosit întregi), puțină sare și treptat diferența de făină. Se frământă până este bine încorporată făina și se adaugă uleiul de măsline. Se frământă puțin până se desprinde aluatul de pe mâini, se acoperă bolul cu un prosop și se lasă aluatul al dospit până își dublează volumul (aproximativ o oră).

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se pune aluatul. Se dă pâinea la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 40 de minute. Se lasă la răcit și se servește.


Comentarii Facebook