Ingrediente:

– 350g. piept de pui

– 4 ouă

– 100g. griș

– 75ml. ulei de măsline

– o legătură de pătrunjel

– 1/2 linguriță piper

– 1/2 linguriță boia dulce

– puțină sare

– opțional măsline, ardei, cașcaval


Mod de preparare:

Se pun grișul, ouăle, uleiul de măsline și condimentele în paharul înalt al unul blender. Se încorporează bine ingredientele și se adaugă în pahar pieptul de pui tăiat cuburi. Se pasează compoziția cu blenderul până se obține o cremă fină. Se toacă mărunt o legătură de pătrunjel și se adaugă în compoziție. Compoziția este bine legată și puțin moale, ușor de modelat. Dacă doriți puteți adăuga și măsline fără sâmburi, ardei, cașcaval, etc.

Se suprapun două bucăți generoase de folie alimentară din plastic și se așează pe blatul de lucru. Se pune compoziția și se rulează ținând marginile până se obține un baton bine legat, compact. Se face câte un nod la fiecare capăt, se taie surplusul de folie și se pune parizerul într-un vas. Se acoperă cu apă rece și se lasă la fiert pe foc mediu pentru aproximativ 40-45 de minute. Se scoate pe un platou, se lasă la răcit și se feliază.

Condimentele se pot modifica în funcție de ce preferați.

Se poate păstra la frigider pentru 3-4 zile (se lasă în folie). Eu îi dau copilului numai în ziua în care îl prepar și în ziua următoare.


Comentarii Facebook