Ingrediente:
– 250g. gălbiori
– 1 kg. roșii
– 350g. paste
– 2 cepe
– 2 căței de usturoi
– sare, piper
– puțin ulei de măsline
– fulgi de drojdie inactivă
Mod de preparare:
Eu am folosit ciuperci congelate – am lăsat gălbiorii la dezghețat complet și ulterior i-am preparat ca mai jos.
Se spală roșiile și se crestează cu un X pe fund. Se pune apa la fiert într-un vas. Când apa clocotește se adaugă roșiile și se lasă 2 minute pe foc. Se scot roșiile, se decojesc, se îndepărtează cotorul și se pasează roșiile.
Se pune sucul de roșii într-o tigaie cu ceapa și usturoiul tocate mărunt. Se lasă sosul pe foc mic până scade ușor și începe să se lege. Se adaugă gălbiorii, sare după gust și puțin piper. Se mai lasă pe foc sosul aproximativ 5 minute, se ia tigaia de pe foc și se stropește sosul cu puțin ulei de măsline.
Separat se pune apă la fiert într-un vas cu puțină sare. Când apa clocotește se adaugă pastele și se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Se scurg pastele când sunt fierte, se amestecă cu sosul, presărăm fulgi de drojdie inactivă și servim.