Ingrediente:

– 200g. paste scurte (am folosit penne)

– 225g. spanac

– 250g. mozzarella

– 4 ouă

– 250ml. lapte

– 50g. unt

 

– 3 căței de usturoi

– sare

– o felie de unt și 2 linguri de pesmet (pentru tapetat vasul)


Mod de preparare:

Se pune apă la fiert cu puțină sare. Când aceasta clocotește se adaugă pastele și se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se scurge surplusul de apă și se amestecă cu untul (cât pastele sunt încă fierbinți).

Se scurge bine spanacul (am folosit 450g. spanac congelat; după ce l-am scurs bine am obținut cantitatea precizată la ingrediente – 225g.). Se poate folosi și spanac proaspăt – acesta se adaugă în apă fierbinte, se lasă la fiert 2 minute și apoi se scurge surplusul de apă.

Se pasează spanacul și se amestecă cu cele 4 ouă bătute cu un tel. Se adaugă sare după gust, mozarella tăiată cuburi și usturoiul pisat. Se amestecă compoziția cu pastele cu unt și laptele.

Se tapetează un vas termorezistent cu unt și pesmet (vasul folosit are diametrul de 22cm.). Se adaugă compoziția în vas și se nivelează. Se dă budinca la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 45 de minute (până se rumenește frumos și budinca este bine legată). Se lasă la răcit în vas, se porționează și se servește.


Comentarii Facebook