Ingrediente:

– 500g. piept de pui

– marinata 1:

  • o linguriță de sare
  • o linguriță de zahăr brut
  • 2 frunze de dafin
  • 150ml. de apă

– marinata 2:

  • o lingură miere de albine
  • 2 linguri ulei de măsline
  • o linguriță de boia dulce
  • 1/2 linguriță piper alb măcinat

Mod de preparare:

Se amestecă într-un vas apa cu zahărul și sarea până acestea sunt dizolvate. Se adaugă pieptul de pui bine spălat și foile de dafin (se alege un vas cu diametrul mai mic și mai înalt pentru a sta carnea complet în lichid). Se acoperă vasul și se lasă la frigider pentru 24 de ore.

A doua zi se spală pieptul de pui și se pregătește a doua marinată: se amestecă mierea cu uleiul de măsline, se adaugă boia și piperul. Se trece pieptul de pui prin marinată și se lasă în marinată în vas acoperit la frigider pentru 24 de ore.

În ziua următoare se leagă pieptul de pui o ață pentru a fi de grosime uniformă și se pune cu marinata într-un vas tapetat cu hârtie de copt la cuptor, la foc mediu pentru 50-60 de minute. Din când în când se scoate tava și se unge pieptul cu o pensulă cu marinata din vas. Se lasă la răcit 15 minute, apoi se servește.


Comentarii Facebook