Ingrediente:
– 500g. ficat de pui
– 150g. măsline negre curățate de sâmburi
– 1 ceapă
– 2 căței de usturoi
– 2 foi de dafin
– 75g. unt 65% grăsime
– o lingură de smântână 25% grăsime
– sare după gust
Mod de preparare:
Se pune ficatul de pui la fiert. Când se ridică spuma se schimbă apa și se adaugă în vas foile de dafin, ceapa tăiată bucăți și usturoiul. Se lasă la fiert până când sunt fierte ingredientele (aproximativ 30 de minute).
Se scurge surplusul de apă, se îndepărtează foile de dafin, se adaugă măslinele fără sâmburi, untul moale la temperatura camerei și smântâna. Se amestecă bine ingredientele și se pasează compoziția. Dacă doriți o textură mai subțire, puteți adăuga o lingură de smântână în plus.
Se adaugă sare după gust și se lasă la răcit.
Noi am servit cu lipii preparate în casă.