Ingrediente:

– 500g. carne de vită (am folosit rasol fără os)

– 150g. orez

– o ceapă

– 4 căței de usturoi

– 2 morcovi

– un ardei capia

– sare, boia dulce, mărar

– puțin ulei de măsline


Mod de preparare:

Se taie rasolul cubulețe și se pune la fiert (se lasă la fiert până carnea este aproape gata, raportat la cât de mari sunt tăiate bucățile – eu am lăsat carnea de vită la fiert aproximativ 90 de minute). Se spumuiește și se completează cu apă dacă este nevoie cât să fie acoperită carnea în permanență.

Se curăță legumele – ceapa și usturoiul se toacă mărunt, ardeiul și morcovii cubulețe. Se lasă orezul în apă pentru aproximativ o oră, apoi se clătește bine și se scurge surplusul de apă.

Când carnea este aproape gata se adaugă legumele și orezul și se lasă vasul pe foc mic până acestea sunt fierte amestecând constant (aproximativ 25 de minute). Dacă mai este nevoie, completați cu apă până la consistența dorită. Se adaugă sare după gust, puțină boia dulce și ulei de măsline și se presară mărar la servire.


Comentarii Facebook