Ingrediente:
– pentru aluat:
200ml. apă călduță
325g. făină
5g. drojdie uscată
puțină sare
o lingură ulei de măsline
– 100g. mozzarella
– 100g. cașcaval
– 75g. roșii pasate (4 linguri)
– sare, busuioc, cimbru
– 75g. porumb
Mod de preparare:
Se pune apa cu drojdia într-un bol. Se adaugă 50g. de făină și se lasă 10 minute până se activează drojdia. Se adaugă puțină sare, apoi se încorporează etapizat făina și uleiul de măsline. Se frământă puțin cât să se desprindă ușor aluatul de pe mâini. Se acoperă bolul cu un prosop și se lasă aluatul la dospit până își dublează volumul (eu l-am lăsat o oră).
Se taie mozzarella felii de aproximativ 0,5cm. grosime și se dă cașcavalul pe răzătoarea mare. Se amestecă roșiile pasate cu puțină sare, cimbru și busuioc.
Se pudrează blatul de lucru cu puțină făină și se întinde aluatul. Se transferă într-o tavă pentru pizza și se pune sosul deasupra. Se așează feliile de mozzarella, se presară cașcavalul, se adaugă boabele de porumb (am folosit din conservă) și se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 20-25 de minute (în funcție de cât doriți să fie de rumenită pizza).