Ingrediente:
– 2 ouă
– 200g. smântână 25% grăsime
– 350ml. lapte
– 25ml. ulei de măsline
– 500g. făină
– 10g. praf de copt
– sare
– 150g. roșii pasate
– busuioc
– 300g. mozzarella
– 150g. cașcaval
Mod de preparare:
Se bat ouăle cu un tel. Se adaugă smântâna, laptele și uleiul de măsline. Se presară puțină sare și se adaugă etapizat făina amestecată cu praful de copt. Aluatul este mai gros decât cel pentru clătite și elastic.
Se amestecă roșiile pasate cu puțin busuioc. Se dă cașcavalul pe răzătoare și se feliază mozzarella.
Se încinge o tigaie antiaderentă și se pudrează cu puțină făină. Se îndepartează surplusul de făină și se pune cu o lingură o treime din aluat în tigaia încinsă. Se întinde bine, se adaugă puțin sos de roșii, se presară cașcaval ras și felii de mozzarella. Se acoperă tigaia cu un capac și se lasă pe foc mic pentru aproximativ 20-25 de minute. Se lasă focul mic pentru a nu se rumeni tare dedesubt. Nu se ridică capacul în primele 15 minute.
Se transferă pizza pe un platou și se feliază.
Se repetă procedeul până este gata compoziția.
Cantitățile precizate sunt suficiente pentru 3 pizza cu diametrul de 24cm.