Ingrediente:

– 500g. ciuperci Pleurotus

– 4 ouă

– 200g. smântână 20% grăsime

– 75g. griș

– 2 căței de usturoi

– sare, boia dulce, mărar

– 75g. unt

– 400g. foi de plăcintă


Mod de preparare:

Se șterg ciupercile cu un prosop de bucătărie și se taie cubulețe. Se încinge o tigaie antiaderentă și se adaugă ciupercile și usturoiul tocat mărunt. Se adaugă 200 ml. apă și se lasă tigaia pe foc mic amestecând constant până când se înmoaie ciupercile și scade lichidul din tigaie. Se adaugă sare după gust, boia dulce și mărar tocat și se lasă la răcit.

Se bat cele 4 ouă cu un tel. Se adaugă smântâna, compoziția cu ciuperci și grișul și se amestecă bine ingredientele. Se topește untul. Se tapetează vasul termorezistent cu unt (am folosit un vas yena oval) și ce rămâne se păstrează pentru final.

Se așează 3 foi de plăcintă în vas cu marginile ridicate pe margine. Se ung cu untul topit cu o pensulă și se repetă procedeul până sunt așezate toate foile.

Se pune compoziția cu ciuperci în vas și se împachetează marginile foilor de plăcintă deasupra. Se unge cu diferența de unt topit și se dă plăcinta la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 40 de minute (până se rumenește frumos).

Se lasă la răcit în vas, apoi se transferă pe un platou, se porționează și se servește.


Comentarii Facebook