Ingrediente:

– 500g. ficat de pui

– 2 ouă

– o ceapă

– 2 linguri ulei de măsline

– 2 linguri pesmet

– sare, piper, foi de dafin

– pentru umplutură:

125g. spanac bine scurs

un ou

o ceapă

3 căței de usturoi

sare

125g. cașcaval


Mod de preparare:

Se pune ficatul la fiert. Când se ridică spuma se schimbă apa și se adaugă puțină sare și foile de dafin. Se lasă pe foc până când acesta este gata (aproximativ 25-30 de minute). Se scurge surplusul de apă, se scot foile de dafin și se pune ficatul în vasului unui tocător electric cu lamă în S. Se adaugă cele două ouă, o ceapă, puțin piper, 2 linguri de ulei de măsline și se pasează compoziția. Se încorporează apoi puțin pesmet cât să se lege ușor compoziția și să fie ușor de gestionat când întindem foaia.

Eu am folosit spanac congelat – l-am dezghețat și l-am scurs bine de surplusul de apă. Am amestecat spanacul cu un ou, o ceapă tocată mărunt și 3 căței de usturoi dați pe răzătoarea mică. Se amestecă bine și se adaugă puțină sare.

Se pune o coală de hârtie de copt cerată pe blatul de lucru și se unge cu puțin ulei de măsline. Se pune compoziția cu ficat și se nivelează ușor cu degetele și apoi cu o lingură trecută sub jet de apă (pentru a nu se lipi compoziția de lingură). Se întinde o foaie de aproximativ 1cm. grosime și apoi se așează deasupra compoziția cu spanac. Se presară cașcavalul dat pe răzătoare și se rulează strângând bine marginile. Se transferă rulada în hârtie de copt într-o tavă termorezistentă.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ 30 de minute. Se desface apoi hârtia de copt și se mai lasă rulada la cuptor aproximativ 15-20 de minute (până se rumenește frumos). Se lasă la răcit în tavă, se transferă pe un platou, se feliază și se servește.


Comentarii Facebook