Ingrediente:

– 650g. piept de pui tocat

– 2 căței de usturoi

– un ou

– 3 linguri pesmet

– 2 linguri ulei de măsline

– sare, piper

– pentru umplutură:

250g. brânză de vaci bine scursă

2 ouă

3 linguri griș

sare, pătrunjel


Mod de preparare:

Se amestecă pieptul de pui tocat cu cățeii de usturoi tocați mărunt, un ou, 3 linguri de pesmet, 2 de ulei de măsline, sare după gust și piper (se obține o compoziție bine legată).

Se bat cele două ouă cu un tel. Se adaugă brânza, grișul, sare după gust și puțin pătrunjel tocat. Dacă brânza folosită nu este bine scursă, puteți adăuga o lingură de griș în plus.

Se pune o coală de hârtie de copt cerată pe blatul de lucru. Dacă nu aveți hârtie cerată (cea o idee mai lucioasă) se poate unge hârtia de copt simplă cu puțin ulei. Se pune compoziția cu piept de pui și se nivelează ușor cu degetele și apoi cu o lingură trecută sub jet de apă (pentru a nu se lipi compoziția de lingură). Se întinde o foaie de aproximativ 1cm. grosime și apoi se așează deasupra compoziția cu brânză. Se rulează strângând bine marginile și se transferă rulada în hârtie de copt într-o tavă termorezistentă.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit la foc mediu (180 de grade) pentru aproximativ o oră. Se lasă la răcit în tavă, se transferă pe un platou, se feliază și se servește.


Comentarii Facebook