Ingrediente (24 de bucăți):

– 4 ardei capia

– 100g. brânză de vaci

– 50g. cașcaval

– 100g. orez

– puțin ulei de măsline

– mărar

– 2 căței de usturoi

– 4-5 foi de plăcintă


Mod de preparare:

Se lasă orezul în apă pentru una-două ore. Se clătește și se fierbe conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se strecoară surplusul de apă.

Se coc ardeii, apoi se curăță de cotor și pieliță și se pasează cu usturoiul curățat. Se încorporează cu orezul, mărarul, puțin ulei (cam o lingură), brânza de vaci și cașcavalul ras.

Se întind foile de plăcintă și se taie fiecare foaie în 6 bucăți egale. Se împarte compoziția. Pe fiecare bucată de foaie se pune o parte din compoziție, se strâng marginile deasupra și se rulează (nu se strâng prea tare să nu “pocnească” când sunt gata). Se pune rulourile pe hârtie de copt în tavă cu capătul ruloului dedesubt. Se modelează repede compoziția pentru a nu se usca foile (pentru a preveni acest lucru se pune un prosop umed deasupra lor). Se ung  cu o pensulă cu ulei și se dau la cuptor la foc mediu pentru 15 minute. Se pot unge și cu ou și vor fi ușor rumenite.


Comentarii Facebook