Ingrediente:

– 50g. unt

– 70g. caș de capră

– un ou

– 100g. iaurt

– 250g. făină integrală de grâu

– chimen negru, mărar, susan

– 3 linguri făină de grâu (pentru a “modela” aluatul)


Mod de preparare:

Se amestecă untul (la temperatura camerei), oul, brânza de capra dată pe răzătoare și iaurtul. Se adaugă mărarul tocat mărunt, chimenul negru și semințele de susan măcinate. Se încorporează treptat făina integrală. După ce s-a format coca, se pudrează cu puțină făină pe blatul de lucru și se întinde foaia de aluat. Se pudrează ușor cu puțină făină deasupra și se îndoaie aluatul. Se întinde din nou foaia, apoi se împăturește. Se repetă acest procedeu de 4-5 ori.

Se pune aluatul în folie alimentară și se lasă la frigider câteva ore (ideal este de lăsat până a doua zi, eu nu am putut lăsa decât 6 ore). Se scoate aluatul din frigider și se modelează rece – se întinde foaia de aluat și se taie în formele dorite. Se dă la cuptorul preîncalzit timp de 15 minute. Se scoate tava și se lasă la răcit.
Au un gust aromat de la chimenul negru și mărar.
Nu am adăugat sare.


Comentarii Facebook