Ingrediente (6 forme):

– o sfeclă roșie medie (150g.)

– 100g. brânză de vaci

– 50g. paste

– 100g. iaurt

– o ceapă mică (20g.)

– 2 linguri de ulei de măsline

– puțin pătrunjel

 


Mod de preparare:

Se spală sfecla roșie și se pune la copt în coajă. Când este gata (la noi a durat cam o oră) se curăță de coajă și se dă pe răzătoarea mică.

Se pun pastele la fiert – se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata se pun într-o sită și se trec sub jet de apă rece.

Se amestecă sfecla roșie rasă cu brânza de vaci și pastele, se adaugă uleiul de măsline, iaurtul, ceapa curățată și tocată mărunt și pătrunjelul. Se pune în forme și se dă la cuptor pentru 30 de minute la foc mediu (180 de grade) până este bine legată compoziția și se rumenește ușor deasupra.


Comentarii Facebook