Ingrediente:

– 4 ardei capia

– 2 legături lobodă (100g.)

– 2 cartofi

– 2 morcovi

– 2 cepe

– un păstârnac

– 200g. roșii pasate

– ulei de măsline

– sare, mărar


Mod de preparare:

Se curăță morcovii și păstărnacul și se taie cuburi. Se acoperă cu apă și se pun la fiert. După 10 minute se adaugă ceapa tocată mărunt și cartofii tăiați cuburi (se completează cu apă cât să fie bine acoperite legumele).

Se coc ardeii, se curăță de pieliță și cotor, se spală și se taie bucăți. Se adaugă în supă când sunt legumele fierte (după 15-20 de minute). Se inserează roșiile pasate și loboda tăiată fâșii. Se adaugă sare după gust, se mai lasă 5 minute pe foc și apoi se oprește.

Se ia o parte din zeamă deoparte, se pasează supa cu un blender și se completează până la consistența dorită. La sfârșit se adaugă ulei de măsline și mărar.


Comentarii Facebook